Stiri

504

Carrefour și Delhaize își încheie alianța prin achiziționarea hipermarket-urilor Cora de către francezi

autor

MeetMilk.ro

distribuie

 Potrivit unor informații, retailer-ul francez Carrefour va cumpăra în această săptămână magazinele Cora din România. Această mișcare vine după ce, anterior, la nivel european, Carrefour și Louis Delhaize încheiaseră o alianță de achiziție comună a unor produse vândute în cele două lanțuri de magazine.

Însă, după cum a anunțat revista noastră încă de anul trecut, această alianță a fost ruptă în vara anului 2022, iar absorbția Cora, de către Carrefour pare firească, în condițiile în care belgienii își vânduseră deja și magazinele fizice. Acum, șia-u vândut și operațiunile.

Potrivit RetailDetail, Carrefour își regândește organizația de achiziții și își reziliază acordurile internaționale de cumpărare: după ce a încetat anterior colaborarea cu Système U, alianța cu grupul Louis Delhaize se apropie și de sfârșit.

Din 2014, Carrefour din Franța negociază condiții de cumpărare cu cei mai mari producători de FMCG nu doar pentru magazinele proprii, ci și pentru hipermarketurile Cora și supermarketurile Match ale grupului Louis Delhaize.

La sfârșitul anului 2018, această cooperare a fost extinsă și în Belgia și Luxemburg. Unindu-și forțele și negociind volume mai mari, ambii retaileri și-au dorit să obțină condiții mai bune.

Dar acum pun capăt cooperării lor. Acordul de cumpărare dintre Carrefour și grupul Louis Delhaize se va încheia pe 28 februarie 2023 pentru Franța și pe 31 decembrie 2022 pentru Belgia și Luxemburg. Carrefour afirmă acest lucru într-un scurt comunicat de presă.

În urmă cu câteva săptămâni, s-a știut că Carrefour va pune capăt și Envergure, centrala de achiziții pe care a înființat-o în 2019 cu Système U pe piața franceză.

Potrivit diverselor surse, Carrefour vrea să-și restructureze organizația de achiziții și acum lucrează la un nou centru de achiziții, care va negocia pentru cele șase țări europene în care își desfășoară activitatea retailerul alimentar: Franța, Belgia, Spania, Italia, Polonia și România.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2