Stiri

153

Carrefour montează panouri de protecţie pentru casieri

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Carrefour a început să pună bariere de protecție pentru casierele din supermarketurile sale franceze, întrucât îmbunătățește măsurile sanitare și pare să mențină curgerea afacerilor pe măsură ce Franța închide alte sectoare pentru a lupta împotriva focarului de coronavirus, informează European Supermarket Magazine.

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, care concurează în Franța, cu lanțuri precum Lidl și Aldi din Germania, Casino Homecrown și Leclerc, a considerat ca și colegii au observat o creștere a stocurilor de către cumpărători în ultimele zile, a declarat un înalt oficial al firmei.

Compania a început să monteze scuturi translucide din plexiglas și alte materiale pentru a proteja casierii expuși clienților, a adăugat executivul, pe lângă alte măsuri extinse la tot personalul, inclusiv utilizarea gelurilor de mână. Acţiunea a fost decisă după ce, în unele magazine fără protecție la ghișeele de check-out, angajații au improvizat un scut din peliculele unor huse pentru haine.

Măsurile lui Carrefour au fost modelate pe cele luate deja în magazinele grupului din Italia, care a intrat acum în blocare completă, călătoriile în afara casei fiind permise doar pentru a cumpăra mâncare și pentru activități esențiale.

Franța a anunțat măsuri pentru restricționarea în continuare a mișcărilor oamenilor, luni seară, care urmează să intre în vigoare marți la prânz. Acesta a ordonat închiderea în weekend a barurilor, restaurantelor și magazinelor de retail neesențiale.

Mai puțin de 10% din personalul din magazinele Carrefour a ratat lucrul luni, când închiderea școlii a dat startul și unii lucrători au trebuit să rămână acasă, a adăugat oficialul companiei. Grupul are aproximativ 105.000 de angajați în Franța, inclusiv în funcții de birou și depozite. Măsura va fi extinsă în toate ţările în care retailistul francez operează. Menţionăm că, în România, primul retailer care a luat o asemenea măsură a fost Kaufland.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2