Stiri

224

Carrefour modernizează standardele de bunăstare pentru găini

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Retailerul francez Carrefour a anunțat că lucrează la măsuri pentru îmbunătățirea stării de creștere a găinilor din lanțul său de aprovizionare. Retailerul a introdus practici mai bune de creștere a puiului în 19 SKU-uri de pui cu etichetă privată.

Ca parte a inițiativei, fermele de pui au redus densitatea găinilor pe metru pătrat cu 30% în găini, în comparație cu fermele standard.

Fermele de creștere asigură, de asemenea, accesul la lumina naturală și au introdus facilități speciale, cum ar fi ciocnirea obiectelor, stinghii și răzuitoare. În plus, puii se hrănesc cu o dietă fără OMG și sunt crescuți fără tratament antibiotic.

Gama cărnii de pasăre Carrefour a adoptat scorul de bunăstare a animalelor AEBEA, modificându-le de la E (minim), la C (destul de bun).

AEBEA (Association Étiquette Bien Être Animal) evaluează diferitele tipuri de carne pe o scară de la A la E și este prezentată pe ambalajul produsului. C este cel mai bun scor posibil pentru găinile crescute în condiții îmbunătățite, a spus Carrefour.

Evaluarea se aplică și Carrefour Filière Qualité, pentru puii Carrefour de fermă din Auvergne. În lunile următoare, va include pui de fermă organici și produsele din gama de private label Reflets de France, informează European Supermarket Magazine.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2