Stiri

792

Carrefour a cumpărat toate operațiunile Louis Delhaize din Franța

autor

MeetMilk.ro

distribuie

ESMagazine informează că grupul belgian de supermarketuri Louis Delhaize și-a vândut cele 175 de magazine franceze Carrefour. Ce mai poate rezerva viitorul sucursalei belgiene abandonate?

O afacere bună pentru Carrefour

Carrefour a plătit 1,05 miliarde de euro pentru cele 60 de hipermarketuri Cora și 115 supermarketuri ale Match enseigne, ai căror 24.000 de angajați fac 5,2 miliarde de euro – mai mult de două treimi din vânzările grupului lui Louis Delhaize. Carrefour preia, de asemenea, proprietățile imobiliare a 55 de hipermarketuri și 77 de supermarketuri.

Pentru Carrefour, se spune că este o afacere foarte interesantă, deoarece există o „complementare geografică foarte puternică”: Cora și Match sunt deosebit de puternice în regiunile nordice mai apropiate de granița cu Belgia, unde Carrefour este „relativ slab”.

Sinergii

Carrefour speră că fuziunea va genera 110 milioane de euro în beneficii anuale de sinergie. Jumătate din acestea ar trebui să provină din optimizarea costurilor omnicanal, cealaltă jumătate datorită unei optimizări mai bune a costurilor de distribuție și marketing.

Autoritățile franceze de concurență mai trebuie să aprobe achiziția. Dacă o vor face, cei doi retaileri implicați speră să finalizeze achiziția până în vara viitoare.

Sfârșitul Louis Delhaize?

Pentru afacerea belgiană a lui Louis Delhaize, preluarea este o altă lovitură serioasă. Magazinele au avut performanțe slabe de ani de zile și s-au confruntat deja cu mai multe planuri de restructurare.

Match (și „fratele mai mic” Smatch) ar fi trebuit să dispară cu totul din Belgia, dar acea decizie a fost anulată în aprilie.

În plus, se vor pierde multe economii de scară: nu numai că filiala franceză renunță la grup, dar în aprilie Carrefour a preluat și filiala din România. Sau miliardul de euro asociat cu această achiziție ar putea fi, până la urmă, salvarea magazinelor belgiene?

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2