Tehnologii

241

Cârnații Virșli au primit certificarea de ”Produs Montan”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Agenția Națională a Zonei Montane anunță, conform deciziei nr. 223/25.06.2020, primul produs de origine animală procesat, al Cooperativei Agricole Miorița Oacheșe, care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, sub denumirea VIRȘLI MIORIȚA OACHEȘE.

Acești virșli sunt niște cârnăciori de oaie, specifici zonei de munte din județele Alba și Hunedoara, care se fierb inainte de a fi consumați și se servesc calzi. Materia primă folosită pentru prepararea lor provine din sacrificarea ovinelor preluate de la membrii cooperatori din localitate, cu condimente românești și sare provenită din zona montană.

Cooperativa Agricolă Miorița Oacheșe, din localitatea Săsciori, județul Alba este reprezentată de domnul Avram Petru.

În urma analizei documentației depuse și a constatării îndeplinirii condițiilor în teren, reprezentanții Agenției Naționale a Zonei Montane au dispus acordarea dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan”, pentru acest produs.

Cooperativa Agricolă Miorița Oacheșe a fost înființată de domnul dr. Dan Nicolae, în anul 2017 și cuprinde aproape 100 de membri, care dețin aproximativ 23.000 de ovine, 1.800 de bovine și 800 de suine, fiind una dintre cele mai mari Cooperative Agricole din zonă.

Consumatorii de preparate din carne interesați, dar mai ales iubitorii de virșli, pot să contacteze Cooperativa Agricolă Miorița Oacheșe din zona montană a județului Alba sau să viziteze site-ul www.produsmontan.ro, site ce pune la dispoziție și promovează produsele montane certificate cu mențiunea de calitate facultative „produs montan”.

Pprodusele montane respectă o schemă de calitate recunoscută la nivel european și sunt apreciate, datorită faptului că zona montană este mult mai puțin poluată.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2