Stiri

223

Canada a devenit al treilea exportator mondial de carne de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Canada este al treilea cel mai mare exportator mondial de carne de porc și porci vii, exporturile reprezentând aproximativ două treimi din producția totală. Exportul este susținut de o agenție numită Canada Pork, informează PigProgress.

Efective uriașe

Aproape 30 de milioane de porci au fost procesați în Canada în 2020. Quebec conduce toate celelalte 9 provincii în numărul total de porci sacrificați, urmat de Ontario, Manitoba, Alberta, Saskatchewan, British Columbia, Insula Prințului Eduard și alte provincii.

Principalele companii canadiene de carne de porc includ duBreton, Maple Leaf și Maple Lodge. Producătorii de porci sunt reprezentați de Canadian Pork Council.

Porcii au fost aduși pentru prima dată în ceea ce a devenit Canada, în 1598, de către un nobil francez, cu aproximativ 70 de ani înainte de Confederația Canadei în 1867. Porcii au fost o sursă importantă de proteine ​​și grăsimi pentru primii coloniști, împreună cu vânatul sălbatic.

„Carnea de porc sărată” conservată în saramură grea a fost, de asemenea, un aliment de bază în taberele de cherestea din estul Canadei, unde cherestea pătrată a fost recoltată pentru construcția de nave pe plan intern și în Europa.

Pe la mijlocul anilor 1900, mistreții au fost aduși în Canada din Europa și împerecheați cu porci domestici pentru a oferi noi produse. Aceste întreprinderi au eșuat și unii hibrizi fie au scăpat, fie au fost eliberați.

Descendenții lor s-au răspândit din Columbia Britanică în Quebec și provoacă probleme cu distrugerea recoltelor și nu numai. Porcii sălbatici pot, de asemenea, purta boli de producție. Eradicarea este puțin probabilă în acest moment, deoarece numărul populației continuă să crească.

Principalele rase de porci din Canada

Există 5 rase principale de porci în Canada: Yorkshire, Landrace, Duroc, Hampshire și Lacombe. Porcul Lacombe este prima rasă de animale dezvoltată în Canada, înregistrată în 1957. Este un hibrid de Landrace, Berkshire și Chester White, dezvoltat la Centrul de Cercetare pentru Agricultură și Agroalimentare din Canada din Lacombe, AL. Lacombe nu este crescut în mod obișnuit în acest moment.

Bolile porcilor din Canada includ sindromul reproductiv și respirator porc (PRRS), diareea epidemică porcină (PED), gripa porcină și multe altele. Guvernul și industriei depun eforturi continue pentru a se asigura că Canada rămâne liberă de pesta porcină africană (PPA), de la educația publică și câinii adulmecători în aeroporturi, până la inspecțiile importurilor și multe altele.

Exporturile de produse din carne de porc canadiene

Canada exportă produse din carne de porc în SUA, China, Japonia, Mexic, Filipine, Coreea de Sud, Vietnam, Taiwan, Columbia, Panama și multe alte țări. Canada exportă, de asemenea, porci de hrănire în SUA (4 milioane în 2021), precum și porci de vânzare, scroafe și mistreți (1,3 milioane în 2021). Canada importă carne de porc proaspătă, congelată și procesată din SUA, Germania, Mexic, Spania, Italia, Danemarca și alte țări.

Programul canadian de certificare a carne de porc fără ractopamină oferă piețelor internaționale asigurarea că practic toți porcii comerciali din Canada nu au intrat niciodată în contact cu aditivul furajer ractopamină, care este interzis pe multe piețe.

Această asigurare este oferită prin păstrarea amănunțită a evidențelor și audituri de rutină la fermă, la fabricile de furaje și la fabricile de procesare inspectate la nivel federal (care se ocupă de toată carnea de porc destinată exportului).

Programe de sustenabilitate și îngrijire

Canada are multe programe de sustenabilitate și îngrijire a animalelor. Canadian Pork Excellence este platforma națională pentru cele 3 programe de la fermă: PigTrace (trasabilitate), PigSafe (siguranța alimentară și biosecuritatea) și PigCare (sănătatea și bunăstarea animalelor).

Mai multe companii de transport de porci au instalat Transport Genie, un sistem de monitorizare a remorcii pentru animale fabricat în Canada, care validează temperatura și alți parametri de mediu ale remorcii. De asemenea, sistemul pornește automat ventilatoarele și vaporizatoarele pentru a menține temperaturile remorcii într-un interval definit.

Un nou raport din 2022 de la Farm Credit Canada indică faptul că veniturile scăzute și prețurile mai mari la carne pe care mulți canadieni le-au experimentat în timpul pandemiei de Covid-19 au determinat o scădere generală a consumului de carne, inclusiv carne de porc.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2