Tehnologii

362

Can Art & Design Festival au desemnat câștigătorii concursului de reciclare prin artă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Asociația Alucro, organizație care desfășoară în România programul european Every Can Counts, a desemnat câștigătorii celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival, un concurs inedit dedicat promovării reciclării creative a ambalajelor din aluminiu în România.

La această ediție, artiști și amatori creativi au transformat dozele de băutură folosite în creații artistice inedite, tablouri sau sculpturi, folosind diverse tehnici de prelucrare a aluminiului. Peste 25 de lucrări au fost înscrise, iar 9 dintre acestea au fost premiate și vor fi incluse într-o serie de expoziții organizate cu acces gratuit pentru publicul din România.       

Pentru originalitate, creativitate șirealizarea tehnică, la secțiunea Sculpturi sau Instalații au fost premiate lucrările realizate de artiștii:Cosmin AlinVâlceanu, Sabina Stan, Adelina Gavrilăși Nadina Lungu.

La secțiunea dedicată tablourilor de mari dimensiuni (minimum 80 x 90 cm) au fost premiate lucrările realizate de Maria Petrariu, Ana RouaVasilescu și Daniel Loagăr. Pentru secțiunea dedicată tablourilor de mici dimensiuni (50 x 70), lucrările care au obținut cel mai mare punctaj aparțin artiștilor Andrei ConstantinPascariu, Angelin Stanciu și RoxanaMinuță.

Prin inițiativaCan Art&Design Festival, desfășurată anual, Asociația Alucro își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța reciclării dozelor, printr-o platformă inovatoare și captivantă care îmbină conștientizarea de mediu cu expresia artistică.

De-a lungul celor zece ediții organizate până în prezent, concursul a devenit un reper pentru pasionații de artă care aleg să își exprime ideile folosind dozele din aluminiu ca element central în procesul de creație.

Asociația Alucro și partenerii acestei ediții, Reciclad’OR și ALRO S.A recunosc meritele tuturor participanților acestei ediții a Can Art&Design Festival, care au ales să contribuie la un efortcomun de promovare a conservării resurselor și refolosirii acestora, aluminiul fiind un material care se reciclează la nesfârșit fără a-și pierde proprietățile.

„Lucrările premiate, ca și celelalte înscrise în proiect, reprezintă dovezi clare ale potențialului de reciclare creativă a deșeurilor. E nevoie de efort comun, dorință reală și implicare pentru conservarea resurselor și refolosirea acestora. Iar proiectul Can Art&Design Festival, dedicat reciclării creative a dozelor din alumniu, reprezintă un pas important în această direcție, o sursă de inspirație și un model care poate fi replicat și pentru alte tipuri de deșeuri de ambalaje.

Reciclad`OR  este o companie de referință pe segmentul sustenabilității în România, care susține și inițiază astfel de proiecte care au ca scop informarea și conștientizarea asupra problemelor de mediu, importanței reciclării și schimbărilor climatice.În aproape șase ani de activitate, Reciclad`OR a dezvoltat și participat la peste 150 campanii de CSR cu impact la nivel național”, susține Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR.    

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2