Stiri

242

Campania IMM Invest s-a încheiat, continuă programul IMM Invest Plus

autor

MeetMilk.ro

distribuie

FNGCIMM informează că a închis cu succes Programul IMMINVEST ROMANIA- celmai mare program dedicat IMM -urilor din ultimii 30 de ani.

IMM INVEST ROMÂNIA a fost principalul program guvernamental lansat încă de la debutul pandemiei COVID 19, în data de 24 aprilie 2020, fiind dedicat întreprinderilor mici și mijlocii pentru a le asigura accesul la credite bancare cu garanții de stat și costuri de finanțare subvenționate.

Bilanțul celor doi ani de implementare a IMM INVEST înregistrează 60.000 de garanții acordate, învaloare de 33 miliarde lei, care au susținut credite de 40 de miliarde. În urma acestei injecții de capital în economie, un milion de locuri de muncă au fost salvate.

Prin publicarea în Monitorul Oficial, în data de 1.07.2022 aOUG. 99 /2022, pentru aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS și a componentelor acesteia — IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION și RURAL INVEST, parteneriatul dintre Guvernul României, FNGCIMM, IMM-uri și întregul sistem financiar – bancar va continua, în vederea  finanțării economiei și a mediului antreprenorialîn circumstanțele excepționale create de manifestarea la nivel global a efectelor generate de criza provocată de agresiuneaRusiei împotriva Ucrainei.

Astfel, Guvernul României a decis continuarea măsurilor de ajutor de stat sub forma garanțiilor și creditelor cu dobândă finanțată de la bugetul de stat, care vor permite accesul la lichiditate companiilor afectate direct sau indirect de efectele invaziei, în bazaCadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei, adoptat de Comisia Europeană în data de 23 martie 2022.

Noul program IMM INVEST PLUS urmează să fie lansat în data de 1 august 2022 și va rămâne deschis, conform prevederilor Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat, până în data de 31 decembrie 2022.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2