Stiri

257

Ca urmare a implementării noilor legi ale mediului, în Olanda s-au închis 278 de ferme de porci

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Industria porcinelor din Țările de Jos se află în proces de scădere cu 6,7%, echivalând cu un total de 278 de ferme porcine.

Aceasta este consecința unei politici de legislație de mediu mai stricte, relevă PigProgress. Scăderea este consecința unei încercări a autorităților olandeze de a reduce cantitatea totală a mirosurilor și a emisiilor de azot din țară.

Începută inițial ca o încercare de reducere a presiunii mirosului în apropierea satelor și orașelor, politica a fost extinsă în ultimii ani pentru a reduce, de asemenea, totalul emisiilor de azot din țară, deoarece se crede că un surplus de azot în mediu are un impact asupra biodiversității. Pentru așa-numita „Politică de subvenționare a creșterii porcilor” (SRV), un program voluntar, au fost puse la dispoziție un total de 450 milioane EUR.

Toți cei 278 de crescători de porci au primit deja o primă plată de 10% din subvenția de oprire a producției. Alți 163 au primit deja o a doua plată de 70%, ceea ce înseamnă că porcii au dispărut cu adevărat. La jumătatea lunii iunie deja 21 de ferme fuseseră dărâmate.

Câteva ferme de porci erau încă profitabile, ceea ce face dificil pentru producători să vadă clădirile fermelor lor demolate.

Una peste alta, reglementarea subvențiilor nu s-a dovedit a fi „succesul” pe care l-au sperat Ministerul Olandez al Agriculturii, Naturii și Calității Alimentelor (LNV). Inițial 502 de ferme și-au exprimat interesul, dar mai multe ferme și-au retras interesul; motivele pentru care sunt încă de cercetat. Pentru politică erau disponibili 450 de milioane EUR, până acum 170 milioane EUR sunt încă disponibili; aceste fonduri vor fi aplicate într-un mod diferit.

Cu toate acestea, ceea ce este clar este că grupul fermelor care se opresc are un fundal divers, cu ferme de scroafă, ferme de finisare și ferme de farrow-to-finish. În plus, dimensiunile sunt variabile și un număr destul de mare de ferme au avut rezultate bune.

Evident, o parte din producătorii care au ales să se oprească pur și simplu nu au avut succesori, prin urmare această oportunitate a fost prea bună pentru a nu o folosi. Majoritatea producătorilor de porci au oprit deja casele de porci și gunoiul de grajd a fost îndepărtat.

Deoarece toate tipurile de ferme sunt în proces de oprire, este probabil ca situația totală a pieței să nu fie dislocată. Aceasta este evaluarea Organizației Olandei a Producătorilor de Porcine (POV), care evaluează situația în care piața din țară nu a fost dislocată teribil. Se pare că nu este nevoie să exporti purcei suplimentari. Cele mai multe ferme care se opresc se află în sudul țării, în provinciile Limburg și Brabantul de Nord.

În ciuda politicii de subvenționare, este de așteptat ca industria porcină olandeză să poată continua să joace un rol principal la nivel internațional. Potrivit POV, companiile din agroindustria din jur investesc din ce în ce mai mult în străinătate.

În general, producția de porc nu este îmbrățișată peste tot în Țările de Jos, așa cum se poate citi în această opinie a experților

Politica ar putea chiar să împingă puterea de inovare a Olandei, a declarat René Veldman de la Rabobank. La urma urmei, noile inovații stimulate de această politică ar putea duce la luarea de măsuri uriașe de către industria porcină pentru a deveni practic lipsită de mirosuri sau emisii, cu o utilizare și o valorificare substanțial mai bune a gunoiului de grajd. În ceea ce privește emisiile, mediul și agricultura circulară, Olanda ar putea juca un rol pe scena globală. (In ilustratie, demolarea unei ferme de porci din Olanda. Sursa foto: PigProgress)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2