Tehnologii

319

Brânza Raclette, perfecțiunea Elveției

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Brânza elvețiană raclette, cu originea în cantonul Valais, este o brânză semidură, cu un conținut ridicat de grăsimi, care se topește fin, maturată cel puțin trei luni și fabricată din lapte de vacă crud sau pasteurizat, fără aditivi. Brânza Raclette se distinge prin mirosul său aromat și proprietățile sale remarcabile de topire.

Ingrediente? O jumătate de roată și o scândură

În zilele noastre, modul clasic de preparare a raclettei, așezați o jumătate de roată de brânză raclette pe o scândură lângă jar și apoi folosiți un cuțit pentru a răzui pur și simplu brânza moale direct pe farfurie. Brânza nu este topită doar de foc. Ea este, de asemenea, afumată și la grătar, ceea ce conferă racletei din Valais aroma sa tipică, inconfundabilă.

Acest tip autentic de raclette este o experiență reală, nu doar datorită modului fascinant în care este pregătită, dar și din cauza atmosferei conviviale create atunci când un grup de oameni stau în jurul unui foc pentru a aștepta următoarea porție de raclette.

În majoritatea regiunilor din Elveția, brânza raclette este, de asemenea, consumată direct din tigaia de la masă. Raclette sau ”bratkase”, a fost inițial răzuită direct de pe jumătatea roții de brânză, care a fost încălzită pe aragaz sau pe un foc deschis. Raclette du Valais AOP se consumă mai ales în lunile de vară.

Când vine vorba de brânză raclette, posibilitățile sunt aproape nelimitate. Fie din lapte nepasteurizat sau pasteurizat, dacă este ușor sau puternic aromată, indiferent dacă este simplă, afumată sau condimentată cu usturoi, ardei roșu, piper sau ardei iute, este delicioasă. Sau, dacă doriți ceva puțin diferit, de ce să nu încercați racleta din lapte de bivol, oaie sau capră?

Rețetă veche

Această brânză semi-dură, tradițională din Valais, este încă produsă în conformitate cu o rețetă transmisă de-a lungul generațiilor. Este un produs natural realizat folosind lapte nepasteurizat al văzuțelor Valaisian și a purtat denumirea de origine protejată, care o distinge ca produs tipic și tradițional al regiunii sale, din 2007.

Brânza raclettte Valaisian are o aromă proaspătă, lăptoasă, combinată cu un gust ușor acru, dominat de note de plante și fructe, care se datorează bogatei game de flori găsite în regiunea montană și alpină Valaisian. Experții pot identifica cu ușurință dacă o brânză racleta valeziană a venit de la Turtmanntal, Val de Bagnes sau Goms numai pe baza gustului.

La rândul său, Raclette Suisse reunește o gamă largă de brânzeturi raclette din toată Elveția, fiind fabricate din lapte pasteurizat și nepasteurizat. Soiurile de brânză sunt produse în diferite cantoane din Alpi, de exemplu în regiunile Freiburg și Berna, precum și în Elveția Centrală.

Ierburile aromatice găsite în pajiștile din nordul Alpilor creează o brânză raclette naturală semi-dură, care se distinge printr-o aromă blândă și bine rotunjită. Raclette Suisse garantează că brânza provine din Elveția și este de o calitate excepțională.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2