Tehnologii

253

”Brânza de oi la putină” din Vrancea a fost acreditată ca Produs Montan

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Oficiul de Dezvoltare Montană nr. 32 Vintileasca informează că domnul Liviu Lăbunț, cioban din localitatea montană Paltin, județul Vrancea, a obținut, conform Deciziei nr. 502/29.01.2021, dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative produs montan pentru preparatul BRÂNZĂ DE OI LA PUTINĂ. Acesta figurează în Registrul Național al Produselor Montane la poziția nr. 1592.

Domnul Liviu Lăbunț a moștenit dragostea față de mioare de la tatăl său, fiind în preajma lor încă de mic. La vârsta de 24 de ani, când s-a căsătorit, a primint ca dar de nuntă câteva mioare.

Acum, după mai bine de trei decenii, a ajuns să dețină aproximativ 400 de capete, pe care le îngrijește și la care ține foarte mult. Este ajutat la treburile din stână de soția sa, Mihaela și de băiatul mai mic, Cătălin.

Stâna familiei Lăbunț are autorizație sanitar-veterinară, așa că puteți servi cu încredere din produsele obținute din laptele de oaie.

Brânza de oi preparată aici are un gust aparte, fiind cremoasă, grasă și foarte gustoasă, datorită compoziției floristice a pajiștilor însorite din Munții Vrancei și a măiestriei cu care este făurită din generație în generație.

Dacă doriți să cunoașteți această familie muncitoare, iubitoare de munte și de animale, să îi aflați povestea, domnul Lăbunț vă așteaptă în satul Paltin, din comuna cu același nume.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2