104

Brânza de Năsal va fi testată pe piața franceză

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum se cunoaște, AgroTransilvania Cluster, din care face parte și Cooperativa Someș Arieș, este producătorul actual al cele brei brânze Năsal, brânză care face deliciul a tot mai multor consumatori.

  Liviu Ieronim, preparator produse din lapte, a declarat pentru Digi TV: Este aceeaşi brânză, acelaşi gust. Se maturează într-un mediu natural, în grotă, unde sunt 14 grade şi vara şi iarna. Este o bacterie care o maturează natural. Trebuie să stea cel puţin 30 de zile, 30-60 de zile. Cu cât stă mai mult cu atât este mai bună.   De când grota a fost redeschisă, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, producția este în continuă creștere. Laptele îl iau de la ferme din Cluj, de pe Valea Sebeşului şi din judeţul Mureş. Călin Fărgaciu, director al Cooperativei Someş Arieş, argumentează: Cooperativa are acum 70 de ferme şi o cifră de afaceri de 400.000 de euro pe lună. Procesăm 3.000 de litri de lapte pe zi şi producem cam 300 de kilograme de brânză pe zi.   Dacă vă întrebaţi cine sunt de fapt acești oameni… ei bine, tot fermierii clujeni. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din firme, entităţi de cercetare şi instituţii din sectorul agroindustrial. Pur și simplu o asociere de oameni pe care închiderea grotei de la Țaga i-a lovit în mândrie. Își pun mari speranțe în această mică fabrică, pentru că au angajat oamenii care au lucrat la Țaga, înainte ca grota să fie închisă.   Călin Fărgaciu, director al Cooperativei Someş Arieş adaugă: Am început cu trei oameni şi acum avem şapte. Aproape toată echipa care a fost acolo, la Ţaga, lucrează cu noi acum şi noi şi sunt foarte buni profesionişti. Acum asociația prospectează posibilitatea de a exporta brânza de Năsal. Fiind o delicatesă aceasta poate fi comparată cu specialitățiel franțuzești așa că, în mod natural, prima piață externă testată va fi cea franceză.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2