Tehnologii

180

BPI Danemarca a devenit acționar majoritar al companiilor Macromex

autor

MeetMilk.ro

distribuie

BPI Danemarca a devenit acționar majoritar al companiilor Macromex, după ce antreprenorul român Dan Minulescu a ieşit din acţionariatul a patru companii, prin vânzarea părţilor sociale către companiile BPI şi Westcon din Da­nemarca, conform datelor din Monitorul Oficial.

Prin această tranzacţie, grupul danez cu activitate în comerţul cu carne BPI, care are afaceri de 165 mil. euro, a devenit acţionar majoritar al Macromex Invest, Macromex Compact, Macromex Shipping şi Macromex Frozen Vegetables. Compania Westcon a devenit acţionar minoritar.

Cele patru companii, care au ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne, au avut în 2013 afaceri cumulate de peste 11 mil. lei (2,5 mil. euro), conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Aceste patru companii nu fac parte însă din businessul de bază al grupului de import şi distribuţie, Macromex - cea mai mare companie din grupul controlat de Minulescu, având în 2013 afaceri de 440 mil. lei (100 mil. euro), informează Ziarul financiar.

Amintim că, recent, Macromex, cel mai mare distribuitor de produse congelate de pe piaţa locală, a inaugurat recent complexul logistic Edenia Distribution Center, amplasat în parcul industrial Reif din Câmpia Turzii.

Clădirea are o capacitate de 17.000 de paleţi, se întinde pe o suprafaţă de 6.900 de metri pătraţi şi include cel mai înalt depozit de produse congelate de tipul High-Bay din Europa, având 42 de metri înălţime şi 16 niveluri de depozitare, se arată într-un comunicat transmis de companie. Acest depozit este rezultatul unei investiţii de 17 milioane de euro.

La interior, temperatura de operare în cele mai importante zone este de minus 24 de grade Celsius. Depozitul High-Bay, primul de acest tip din România cu temperatură controlată, este operat de trei macarale automate ce deservesc non-stop cele 15.560 de spaţii de depozitare. Deşi au o greutate de 22 tone fiecare, ele pot ajunge în 30 de secunde de la un capăt la altul al High-Bay-ului, realizând 141 de curse simple într-o oră.

Până la 120 de camioane pot încărca sau descărca zilnic marfă în Edenia Distribution Center, sistemul de benzi transportoare din interior având capacitatea de a gestiona peste 3.000 de paleţi pe zi.

Macromex este unul dintre cei mai mari jucători din industria de food din România, care activează de peste 20 de ani pe segmentul produselor cu temperatură controlată. Compania are în portofoliu mărci precum: Edenia - produse congelate, La Strada - îngheţată, Corso - îngheţată, dar şi alte branduri proprii Macromex - Gruia, Azuris, Casa Gruia, dar şi de brandurile partenere - La Lorraine, Dr. Oetker, President, Akadia, Philadelphia, Farm Frites, Mars.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2