Tehnologii

116

Biocomp - noi posibilitati pentru dezinfectie si sterilizare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ce inseamna si care sunt beneficiile acestei lumini pentru mediul in care ne desfasuram activitatile cotidiene? Radiatia ultravioleta este o componenta invizibila a radiatiei solare situata, ca lungime de unda, intre infrarosii si radiatia X. Exista trei tipuri de lumina ultravioleta, care difera ca lungime de unda si au efecte diferite asupra organismelor vii: UV tip C - de la 100nm la 280nm, UV tip B - de la 280nm la 315nm si UV tip A - de la 315nm la 400nm.

Odata cu studiul organismelor microscopice si al bolilor provocate de acestea, s-a observat si efectul distructiv al luminii asupra agentilor patogeni situati in aer, apa sau pe suprafetele de lucru. Acest efect al radiatiei ultraviolete este datorat tocmai radiatiilor de tip C si are aplicatii deosebit de importante in dezinfectie si sterilizare. Aceste radiatii - eliberate prin intermediul lampilor bactericide LBA - ajuta si la dezinfectia camerelor cu un volum mare de aer recirculat, depozitelor, carmangeriilor, camerelor de transare a carnii, camerelor frigorifice din cadrul supermarketurilor si nu numai. De asemenea, aceste radiatii emise de lampile bactericide LBA, montate pe liniile de ambalare a produselor alimentare, pot steriliza ambalajele (PET-uri, caserole, cutii etc) inainte de umplere. În felul acesta se poate realiza marirea termenului de valabilitate al produselor alimentare.

Compania BIOCOMP are o experienta de peste 17 ani in producerea si furnizarea acestui tip de lampi bactericide LBA cu raze UVC pentru dezinfectia aerului, a apei si a suprafetelor din incaperile cu incarcatura microbiana mare. De asemenea, Compania BIOCOMP ofera consultanta privind montarea lampilor LBA si modul optim de dezinfectie, conform necesitatilor beneficiarului precum si proiectare de modele cu dotari tehnice speciale pentru diferite activitati sau domenii de utilizare a lampilor LBA. Pentru mai multe detalii, puteti accesa site-ul www.biocomp.ro sau puteti vizita sediul companiei situat in Iasi, Str, Basota nr.4, Nr. telefon/fax: 0232/213930, 0232/315433 E-mail: [email protected]

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2