Stiri

234

Aviara face ravagii peste tot, Canada restricționează importul de păsări din 21 de state americane

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Canada a restricționat importurile de păsări de curte, ouă și produse de păsări din 21 de state americane până la o nouă notificare.

Măsuri suplimentare de protecție

Se pare că Agenția Canadiană de Inspecție a Alimentelor a implementat aceste măsuri într-un efort de a proteja resursele de păsări ale Canadei de focarele de gripă aviară înalt patogenă.

Statele cu restricții sunt Colorado, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Maine, Maryland, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, New Jersey, New York, Carolina de Nord, Dakota de Nord, Oregon, Pennsylvania, Dakota de Sud, Utah, Washington și Wisconsin. .

În plus, sunt interzise toate produsele de pasăre și subprodusele care nu sunt complet gătite și conservate sau închise ermetic.

Oamenii nu pot aduce niciunul dintre articolele interzise în Canada, inclusiv ouă și alimente crude pentru animale de companie, provenite, procesate sau ambalate din zonele restricționate. Dacă produsul nu este etichetat cu statul de origine de către producător, produsul poate fi interzis intrarea.

Păsările de companie vii pot fi aduse în Canada cu certificare oficială de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA).

În iulie, Serviciul de inspecție pentru sănătatea animalelor și plantelor (APHIS) al USDA a confirmat un focar de gripă aviară extrem de patogenă într-o turmă necomercială din curte din Carson City, Nevada. Unitatea afectată a fost pusă în carantină, iar păsările de pe proprietate au fost depopulate.

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention din SUA, riscul pentru sănătatea publică asociat cu aceste detectări de gripă aviară la păsări rămâne scăzut.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2