Stiri

226

Auchan va ridica oferta pe acțiune pentru achiziționarea lanțului Carrefour

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Lanțul francez de supermarketuri Auchan ar putea pregăti o nouă ofertă pentru concurentul său Carrefour cu sprijinul unor investitori, după ce ținta vizată a respins o tentativă anterioară de preluare în urmă cu trei luni, informează RetailDetail.

Auchan plănuiește să facă o nouă ofertă pentru Carrefour, relatează ziarul belgian De Tijd, pe baza articolelor Bloomberg și Les Echos.

Familia proprietară Mulliez ar fi pregătită să plătească 23,5 euro pe acțiune, susținută de companii de investiții precum CVC, KKR și CD&R. Ieri, prețul acțiunii Carrefour a crescut deja cu 6% anticipat.

În toamna anului trecut, Auchan a încercat deja să cumpere Carrefour la 21,5 euro pe acțiune, care ar fi fost plătită parțial în acțiuni.

Carrefour a refuzat în cele din urmă oferta, dar în decembrie au apărut deja din nou zvonuri privind noi discuții între principalii acționari de familie ai ambelor companii.

Împreună, ambii retaileri aveau să devină liderul incontestabil al pieței din Franța. Cu toate acestea, mulți analiști pun la îndoială o fuziune, în principal pentru că posibilitățile de sinergie sunt oarecum limitate. În afară de asta, nu este sigur dacă organul de control al concurenței ar aproba o fuziune exact așa.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2