Stiri

129

În atribuțiunile de control, etichetarea ar putea trece la ANSVSA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Agerpres) Etichetarea ar putea trece din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, Liviu Harbuz, deputat PSD şi vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor. 'Avem în vedere un act normativ care va stabili foarte clar care sunt limitele de competenţă între ANSVSA, ANPC şi celelalte instituţii implicate pe lanţul alimentar pentru că în ultima perioadă aşa cum aţi văzut ne trezim cu anumite persoane care ocupă funcţii importante în instituţii ale statului şi care pentru o mediatizare excesivă fac declaraţii belicoase şi periculoase. Avem o singură soluţie: să legiferăm limite de competenţă acestor instituţii, iar în acest sens se are în vedere trecerea etichetării la ANSVSA din atribuţiile ANPC, în condiţiile în care ANSVSA este instituţia care trebuie să asigure trasabilitatea şi are responsabilitatea în acest sens', a spus Liviu Harbuz, prezent la conferinţa 'Tendinţe şi soluţii pentru agricultură în 2014'. Liviu Harbuz a făcut referire la scandalul cărnii de cal, în care România a primit felicitări un an mai târziu pentru modul în care a făcut etichetarea, dar exporturile de carne de bovină au scăzut cu 40%, iar cele de carne de cal cu 25%. În recentul scandal al 'cărnii alterate', Harbuz a afirmat că nu a fost vorba de carne stricată, ci de fraudă fiscală, iar instituţiile abilitate au lucrat foarte bine şi a făcut referire la SRI, DIICOT, DNA şi ANSVSA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2