Stiri

183

Atenție, se pregătesc elementele tehnice ale Acordului de Liber-Schimb cu Mexic!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Comunicat) În contextul punerii în aplicare a Acordului de Liber Sschimb actualizat, dintre Uniunea Europeană și Mexic, prevăzut să fie încheiat cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2020, serviciile Comisiei Europene (CHAFEA / DG AGRI / DG SANTE) au organizat un seminar privind standardele UE pentru agro- produse alimentare în orașul Mexico, în zilele de 9 și 10 iulie 2019.   Obiectivele seminarului au fost:  

  • să prezinte mai detaliat standardele UE privind siguranța și calitatea alimentelor,
  • să promoveze o înțelegere reciprocă a sistemelor agroalimentare,
  • să acționeze în direcția transparenței și eliminării barierelor nejustificate în calea comerțului internațional,
  • să discute oportunitățile modernizării ALS pentru produsele agroalimentare și punerea în aplicare a angajamentelor.

  În consecință, pregătind lucrările din cadrul celui de-al doilea semestru al anului 2020, serviciile Comisiei Europene (CHAFEA / DG AGRI / DG SANTE) vor elabora un proiect de modernizare al Acordului de Liber-Schimb cu Mexic, privind normele de aplicare a UE aplicabile produselor agroalimentare. Obiectivele etapei sunt:  

  • precizarea normelor UE în materie de securitate sanitară și de calitate a alimentelor,
  • favorizarea la comprehenția sistemelor agroalimentare de chacun,
  • un factor de protecție a transparenței și a suprimării obstacolelor în calea comerțului internațional,
  • discutarea oportunităților oferite de modernizarea ALE pentru producția de agro-alimentari și cu misiunea de angajare a angajaților.

  Principalele evenimente ale lucrărilor au fost:  

  • o sesiune plenară care vizează promovarea standardelor UE pentru produsele agricole și produsele alimentare, consolidarea oportunităților comerciale datorită ALS actualizat;
  • ateliere sectoriale (produse lactate, fructe și legume, carne și produse din carne, ulei de măsline, vinuri). Atelierele sectoriale s-au axat pe trasabilitate, proceduri de igienă, controale, impactul practic asupra afacerilor, avantajele pentru consumatori, inclusiv etichetarea și politica UE privind calitatea alimentelor (GI, produse ecologice). Prezentările au fost orientate spre export și orientate spre export, au promovat "sistemul UE către mexicanii pentru ca aceștia să realizeze și să înțeleagă cât de bine este sistemul UE și nivelul ridicat al standardelor de producție ale UE, astfel încât să se faciliteze acceptarea exporturilor UE în viitor " .

  Vorbitorii în numele sectorului UE de carne și produse din carne au fost:   - Secțiunea Carne de porc: Jean-Luc Mériaux (UECBV), - Secțiunea Produse din carne de porc: Paolo Patruno (CLITRAVI). Ambele subliniază mesaje-cheie, cum ar fi recunoașterea principiului regionalizării, conceptul de UE ca entitate unică și necesitatea unei proceduri simplificate în ceea ce privește aprobarea instituțiilor de producție a cărnii și a produselor din carne (pre-listare);   Lucrările au mai conținut o masă rotundă care a îmbunătățit abordarea câștig / câștig și avantajul competitiv al ALS actualizat pentru sectorul agroalimentar și o recepție cu spectacol de gătit și expoziție de produse UE.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2