Tehnologii

1279

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a sărbătorit zece ani de activitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Miercuri 1 noiembrie, la Biblioteca Națională din București, s-au sărbăori zece ani de activitate a Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu. Cu această ocazie, a fost lansată și monografia ”Salam de Sibiu IGP-O felie de Românie”, care a avut-o ca autoare pe doamna Carmen Gavrilescu-Președinte al APSS.

La eveniment au participat reprezentanți ai MADR, în frunte cu doamnul Secretar de Stat Aurel Simion, Paul Anghel-Director General al ANPC, reprezentanți ai ANSVSA, domnul Adrian Cioroianu-Director al Bibliotecii Naționale, doamna Dana Tănase-Director Executiv ARC și, în primul rând, echipe de management și de tehnologi ai celor șase companii acreditate să producă Salamul de Sibiu IGP, mai precis de la Agricola Bacău, Aldis, Angst, Reinert-The Butchers Family, Scandia Sibiu și Cris-Tim. Evenimentul a fost precedat cu o zi înainte de o conferință de presă.

La această sărbătoare a elitei sectorului de procesare a cărnii din România, au luat cuvântul doamna Carmen Gavrilescu, aceea care s-a referit la activitatea Asociației dar care s-a referit și la monografia pe care a semnat-o, domnul Aurel Simion, domnul Adrian Cioroianu și, desigur, reprezentanți ai companiilor membre, care au rememorat pașii făcuți în organizarea APSS dar și contribuția fiecărei firme în parte la păstrarea și transmiterea mai departe a prețioasei tradiții a fabricării celui mai prestigios produs alimentar românesc, Salamul de Sibiu IGP.

Un moment distinct a fost și acela în care s-au evidențiat pașii făcuți pentru obținerea acreditării IGP, făcându-se și anunțul apropierii momentului de acreditare al Salamului de Sibiu pentru exportul în Statele Unite ale Americii, grație efortului companiilor Agricola Bacău și Cris-Tim și al ANSVSA.

Desigur, s-au făcut referiri și la cartea doamnei Carmen Gavrilescu, subliniindu-se faptul că această carte reprezintă în sine o premieră națională, fiind prima monografie a unui produs românesc, indiferent de industria la care ne-am referi.

Se cuvine, la acest ceas de sărbătoare, ca agenția infoGROUP și revista Meat.Milk să adreseze felicitări tuturor acestor minunați specialiști din sectorul românesc de procesare și, în special, doamnei Carmen Gavrilescu, aceea care prin scrierea și publicarea acestei cărți a tezaurizat o cantitate uriașă de informații de ordin istoric, tehnologic și documentar, asigurând în acest fel intrarea în posteritate a minunatei povești a Salamului de Sibiu IGP, poveste care are un trecut absolut spectaculos, un prezent consistent dar, mai ales, un viitor ”perfect”, așa cum l-a caracterizat semnatara monografiei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2