Tehnologii

224

Apel Wing Alliance: Nu mai folosiți ouă provenite de la găini crescute în cuști

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Lanțurile globale de restaurante sunt în urmă față de restul industriei alimentare în ceea ce privește bunăstarea animalelor, potrivit unui raport publicat de 80 de organizații importante de protecție a animalelor din 63 de țări și citat de PoultryWorld.

Open Wing Alliance spune că, în ciuda unei schimbări constante a industriei către producția de ouă fără cuști, unele dintre cele mai influente corporații încă refuză să abordeze problemele de bunăstare în cadrul lanțurilor lor globale de aprovizionare.

În raportul ”Global Restaurant 2022” se afirmă că, pe lângă faptul că nu reușesc să respecte angajamentele de ouă fără cuști, companiile refuză și să se angajeze în discuții semnificative despre practicile lor.

Raportul evidențiază că McDonald’s, Subway, Denny’s, Chili’s, Outback Steakhouse, Panda Express, Telepizza, Five Guys, Darden și Cheesecake Factory se încadrează în această categorie.

Alexandria Beck, directorul Open Wing Alliance, a declarat că face apel la primele 50 de lanțuri globale de restaurante din lume să-și îmbunătățească standardele, declarând că industria chiar și în timpul pandemiei de Covid-19 a adus aproximativ 1,2 trilioane de dolari în 2020.

„Găina ouătoare este una dintre cele mai exploatate statistic animale crescute pentru hrană, cu peste 6 miliarde de găini ouătoare care suferă în închisori în cuști din întreaga lume.

Prea des, profiturile din industria alimentară sunt compensate de suferința în masă a animalelor crescute pentru hrană în cadrul lanțului de aprovizionare.”

Alianța este frustrată de lipsa de progres în acest sector în comparație cu alte domenii în care companiile globale și liderii industriei au abandonat cuștile din întreaga lume.

Peste 100 de angajamente globale de a pune capăt utilizării cuștilor bateriilor au fost luate de firme, inclusiv KFC, Burger King, Unilever, Nestlé, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo și altele.

La începutul acestei luni, Papa Johns a anunțat că va folosi ouă 100% fără cuști până în 2030. Firma are peste 5.400 de locații în 45 de țări, inclusiv peste 200 de restaurante în China, precum și locații din Asia, Orientul Mijlociu, Nord. Africa, America Latină și Europa.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2