Repere

216

ANSVSA: Reguli pentru sacrificarea porcilor de Crăciun în gospodăriile populației

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sacrificarea porcilor în gospodării și tot ritualul de Crăciun, privitor la sacrificare și consum va trebui marcat în așa fel încât să se evite aglomerația, fără vacini sau familie extinsă în jurul mesei, se arată într-un avertisment emis de ANSVSA.

ANSVSA trage și un semnal de alarmă legat de răspândirea gripei porcine. Reprezentanții intituției recomandă respectarea următoarelor recomandări:

– obligativitatea efectuării la medicul veterinar a examenului trichineloscopic asupra cărnii obţinute de la porcii crescuţi şi sacrificaţi în gospodăriile proprii;

-carnea şi produsele din carne de porc rezultate în urma sacrificărilor tradiționale în gospodăria proprie este destinată exclusiv consumului familial, fiind interzisă comercializarea acestora în consum public;

– informarea consumatorilor, prin intermediul mass media de la nivel local, cu privire la riscul major de îmbolnăvire la care se expun persoanele care cumpără şi consumă carne de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar (inclusiv examenul pentru identificarea Trichinella spp.).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2