Stiri

112

ANSVSA propune proiectul ”10 pași pentru sănătate”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

ANSVSA propune proiectul ”10 pași pentru sănătate”, în fapt, un program de îmbunătățire a sistemului de supraveghere a siguranței alimentare, se arată într--un comunicat primit la redacție. Comitetul Interministerial pentru Supravegherea și Controlul oficialal alimentelor și hranei pentru animale și-a desfășurat lucrările la sediul ANSVSA. Parte a proiectului „Îmbunătăţirea coordonării interinstituţionale şi asigurarea coerenţei procesului decizional la nivel tehnic şi managerial în domeniul siguranţei alimentelor” Cod SMIS 40024, proiect implementat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

  Alături de Vladimir Mănăstireanu, la lucrări au participat: dr. Alin Ţucmeanu - Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Paul Anghel – Director General încadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, precum şi alţi reprezentanţi, la nivel decident, ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice,Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şiMinisterului Justiţiei şi Direcţiei Generale a Vămilor.   Pe lângă lansarea proiiectului ”10 pași pentru sănătate”, scopul reuniunii a fost acela al solicitării avizului Comitetului Interministerial pentru proiectele documentelor elaborate în cadrul proiectului menționat anterior și denumite „Coordonarea siguranţei alimentelor la nivel naţional” şi elaborarea „Liniilor Directoare privind cooperarea şi dezvoltarea domeniului siguranţei alimentelor”.   Documentele vor reprezenta baza dezvoltării colaborării şi coordonării interinstituţionale în domeniul siguranţei alimentelor, şi pentru dezvoltarea capacităţii de funcţionare şi luare a deciziilor în domeniul siguranţei alimentelor şi efectuează o descriere a situaţiei existente, o analiză a sistemului de siguranţa alimentelor la nivel naţional şi susţine abordări noi şi modalităţi de dezvoltare şi formulare a politicilor publice şi îmbunătăţire a parteneriatelorinterinstituţionale.   Elaborarea documentului „Liniile Directoare privind cooperarea şi dezvoltarea domeniului siguranţei alimentelor” a avut la bază conceptul ”One Health” și studiul ”Scoping study Delivering on EU food safety and nutrition in 2050 - Scenarios of future change and policy responses” ale Comisiei Europene precum și contribuția Grupul de lucru constituit în cadrul proiectului. Au fost propuși ”10 pași spre sănătate” reprezentând linii de dezvoltare ale domeniului siguranța alimentelor.   Propunerile formulate de participanţi, care se referă în principal la întărirea cooperării interinstituţionale în siguranţa alimentelor, la conştientizarea rolului determinant al mass-media, al asociaţiilor de operatori şi consumatori şi la necesitatea permanentei evoluţii a sistemului de siguranţa alimentelor, vor fi înglobate în documentele menţionate, care au fost avizate în unanimitate de membrii Comitetului Interministerial.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2