Stiri

147

ANSVSA: Prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele turistice

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Comunicat) În perioada 1 iulie – 31 august 2019, ANSVSA a dispus demararea unor controale în unitățile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, dar și riscului asociat cu răspândirea virusului pestei porcine africane, reprezentat de vânzarea directă către consumatorul final a cărnii de porc, precum și a altor produse alimentare obținute din carne de porc, în condițiile creșterii numărului de persoane care vizitează zonele de agrement și localitățile de inters turistic în sezonul estival.   La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene.   Echipele de control vorverifica cu predilecție unitățile de alimentație publică, pizzeriile, cantinele, unitățile de tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie, pensiunile turistice, măcelariile, hipermarketurile și magazine alimentare situate înzonele de agrement și în localitățile  de interes turistic.   DSVSA vor dispune extinderea controalelor pentru unitățile de tip fast-food, rulote, spațiile comercializate dotate cu vitrinele frigorifice, precum și alte obiective în care se prepară și comercializează alimente, cu scopul propagării viruslui pestei porcine africane, prin intermediul cărnii proaspete de porc, al cărnii tocate, al cărnii preparate și al produselor obținute din carne de porc sau care conținporc.   Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă și trasabilitatea alimentelor din unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement și în localităţile de interes turistic.   Reamintim cetățenilor numărul de telefon al Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2