Stiri

157

ANPC a stabilit lista celor mai nocive mezeluri

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în vigoare. De cele mai multe ori, spun autoritatile de la Protectia Consumatorului, mezelurile contin multa apa, conservanti, carne de proasta calitate si tot felul de resturi. Specialistii ne avertizeaza sa nu le consumam în exces, deoarece pot cauza diferite tipuri de cancer si pot duce si la cresterea colesterolului. Din cauza produselor alimentare bogate în chimicale si grasimi "rele" bolile cardiovasculare si obezitatea sunt tot mai des întâlnite în rândul populatiei. Cele mai daunatoare alimente sunt cele care au un continut ridicat de slanina si sorici, ingrediente pe care le gasim în majoritatea mezelurilor. Acestora li se adauga ingrediente precum coloranti, conservanti, dar si diferite E-uri precum nitratul de sodiu sau monoglutamatul de sodiu.Unele dintre cele mai nocive mezeluri care se afla în comert sunt: Parizerul pare sa ocupe primul loc în topul celor mai nocive preparate din carne. Acesta are în compozitia sa 80% slanina si sorici de porc, 10% MDM, carne dezosata mecanic, în compozitia careia intra oase macinate. Acest aliment mai contine faina de soia, amidon, dar si condimente, printre care se numara sare, coriandru, boia de ardei. Potentiatorii de gust si colorantii sunt si ei trecuti pe lista ingredientelor care se gasesc în parizer. (Mai multe, pe RomâniaTV) Crenvurstii pot duce la aparitia toxiinfectiilor alimentare daca nu sunt pastrati în conditii corespunzatoare. MDM-ul este gasit în mare parte din acest preparat din carne. Pielite si grasime se gasesc si ele în compozitia acestora. E-urile abunda si ele, deoarece crenvustii au mereu o culoare frageda. Lista continua cu: Kaizer (sare, gelifianti, coloranti), salamurile (60% grasimi, 20% carne de calitate inferioara), sunca taraneasca (70% slanina, oase si sorici).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2