Stiri

211

America de Nord și Canada se pregătesc de PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

A fost descurajant pentru industriile de porc din SUA, Canada și Mexic să afle în 2021 că pesta porcină africană (PPA) a fost confirmată în Republica Dominicană. Virusul a fost găsit și în Haiti anul trecut, informeaz[ PigProgress.

După 40 de ani

A fost prima depistare a bolii în America în aproximativ 40 de ani, potrivit Consiliului Național al Producătorilor de Porc din SUA.

Testele pozitive au venit de la 2 ferme separate geografic din Republica Dominicană. Încă nu se știe cum a intrat virusul în țară.

SUA și Canada continuă să se pregătească pentru ziua în care această boală ar putea ajunge în America de Nord continentală.

Montana Department of Livestock (MDOL) a finalizat recent un exercițiu de antrenament care a implicat o detectare simulată a PPA într-o turmă de porci din Montana.

Evenimentul de 4 zile a fost desfășurat în parteneriat cu National Pork Board și Montana Pork Producers Association. Au fost, de asemenea, participanți de la Montana State University Extension, Montana Disaster and Emergency Services și Asociația Americană a Veterinarilor Porci.

Dincolo de controlul tradițional

MDOL notează că metodele tradiționale de control al bolilor, cum ar fi carantina, vaccinarea și comercializarea timpurie sunt insuficiente pentru a controla PPA. Un număr mare de animale poate fi necesar să fie eliminate după ce au fost eutanasiate în mod uman, pentru a preveni răspândirea.

„Înlăturarea rapidă a infecțiilor cu PPA rămâne cea mai puternică armă a noastră”, a spus Michael Honeycutt, ofițer executiv al MDOL. „Pentru a atenua impactul asupra națiunii, este esențial să se detecteze rapid orice introducere de PPA în SUA și să se limiteze eficient boala.”

Tehnici noi de depopulare

Exercițiul a permis participanților să observe tehnici noi de depopulare. Metodele stabilite de eutanasie, cum ar fi supradoza de anestezic, împușcătura sau șurubul captiv, sunt dificil de utilizat pentru un număr mare de animale.

Odată ce animalele sunt eutanasiate, carcasele rămân infecțioase. Prin urmare, acestea trebuie eliminate într-un mod specific pentru a conține sau a inactiva virusul.

Sănătate mentală

Formarea a inclus evaluări de sănătate mintală. Implicarea în activități de depopulare și eliminare pe scară largă poate avea un impact semnificativ asupra sănătății mintale asupra fermierilor și a celor care răspund.

Finanțare canadiană

Între timp, în Canada, guvernul federal a anunțat o nouă investiție de  45,3 milioane de dolari pentru a ajuta la prevenirea pătrunderii PPA și pentru a se pregăti pentru un potențial focar în cazul în care aceasta ar avea loc.

„Celicultorii de porci din Manitoba sunt încântați că guvernul federal recunoaște amenințarea pe care o reprezintă această boală nu numai pentru sectorul nostru, ci și pentru economia noastră”, a spus președintele Manitoba Pork, Rick Préjet.

„Ne angajăm să lucrăm în strânsă colaborare în sectorul nostru și cu partenerii noștri de la toate nivelurile guvernamentale pentru a preveni ASF să ajungă în Canada, lucrând în același timp pentru a ne asigura că avem planuri de atenuare a impacturilor potențiale cât mai bine putem.”

Milioane peste milioane

Anunțul de finanțare include  23,4 milioane USD pentru a sprijini eforturile deja robuste de prevenire și atenuare ale sectorului,  19,8 milioane USD pentru sprijinirea eforturilor Agenției Canadei de Inspecție a Alimentelor și  2,1 milioane USD pentru a îmbunătăți activitatea Agenției pentru Serviciile de Frontieră din Canada pentru prevenirea diferitelor intrări. Activități.

Acord comercial

La începutul anului 2021, SUA și Canada au atins o altă piatră de hotar în colaborarea lor privind prevenirea și pregătirea legate de PPA.

Pe 3 martie 2021, ambele țări au semnat un protocol de ghidare a comerțului bilateral dacă PPA este detectată la porcii sălbatici, fără cazuri la porcii domestici.

Acest protocol, primul de acest fel, va folosi o abordare bazată pe știință pentru a minimiza impactul comercial, protejând în același timp populațiile de porci din ambele țări.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2