Stiri

186

Aleph Farms accelerează producția extraterestră de carne prin tehnologii de bioprinting

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează FoodNavigator, compania Aleph Farms intenționează să accelereze producția de carne pe bază de celule. în spațiul cosmic. Nu, nu este nicidecum un proiect SF, ci este vorba despre un program foarte serios, aflat în plină desfășurare.

După primul său experiment de producere a cărnii pe Stația Spațială Internațională în urmă cu un an, compania de carne cultivată Aleph Farms și-a anunțat noul program ”Aleph Zero”, care își propune să accelereze ”producția alimentară extraterestră”.

Startup-ul israelian, care produce fripturi cultivate din celule non-OMG, izolate de animale vii, a declarat că tehnologia sa va permite ca într-o zi carnea să fie produsă în cele mai aspre climaturi cu zero resurse naturale.

”Anul trecut, prin cultivarea cu succes a cărnii în spațiu, folosind tehnologia 3D Bioprinting Solutions, am demonstrat că nutriția necondiționată poate fi disponibilă pentru oricine, oricând și oriunde, independent de climă sau de disponibilitatea resurselor naturale locale”, a declarat CEO Aleph Farms, Didier Toubia.

El a adăugat: ”Viziunea Aleph's Farms privind securitatea alimentară este despre a produce carne de calitate la nivel local pentru oricine, oricând, oriunde, chiar și în cele mai îndepărtate și dure medii de pe Pământ, precum Antarctica sau deșertul Sahara. Iar proiectul Aleph Zero este despre implementarea acestei viziuni cu un pas înainte: vrem să ne asigurăm că, atunci când oamenii trăiesc pe Lună sau pe Marte, vom fi și noi acolo - pentru a oferi nutriție de calitate și carne delicioasă oricui. Acest lucru ar fi independent de climă sau de disponibilitatea resurselor naturale locale”.

Aleph a strâns 12 milioane de dolari în finanțare din seria A și planifică să construiască prima sa fabrică pilot în 2021, cu o lansare comercială vizată până la sfârșitul anului 2022.

Toubia a insistat că firma are o ”cale clară, pentru a atinge paritatea costurilor pentru producția pe scară largă de produse din carne de cultură. În 2018, am raportat că o porție de friptură a costat 50 USD pentru a produce. În aprilie 2020, am finalizat proiectarea primului nostru pilot BioFarms și am atins etape cheie în reducerea costurilor cu platformele noastre tehnologice unice. Pe măsură ce ne extindem BioFarmele, costul pe friptură va scădea și va atinge paritatea cu carnea pe bază de sacrificare în câțiva ani”.

Aleph Farms a spus că se află în prezent în discuții cu câteva agenții spațiale și parteneri tehnologici pentru a construi un consorțiu axat pe producerea de carne în coloniile umane extraterestre. ”Agențiile publice și companiile private lucrează astăzi împreună pentru a împinge noi frontiere spațiale”, a spus Toubia, care a adăugat:

”Nu putem dezvălui încă numele entităților cu care discutăm în acest stadiu din cauza confidențialității, dar sperăm să dezvăluim mai multe detalii foarte curând. Suntem parteneri cu agenții spațiale globale și construim un consorțiu colaborativ pentru contracte pe termen lung de cercetare și dezvoltare pentru producția de carne cultivată în spațiu. Aceste contracte au ca țintă construirea de BioFerme locale și pe planete extraterestre (cum ar fi Marte sau Luna). Acestea sunt despre construirea infrastructurii pentru explorarea spațiului profund și pentru o colonie umană autosusținută în spațiu: cu operațiuni locale de producție alimentară, economie alimentară locală și aprovizionare necondiționată de alimente hrănitoare.

O serie de programe au fost lansate în ultimii ani, atât de la agenții publice, cum ar fi Artemis, cât și de inițiative private, precum SpaceX sau Blue Origin pentru a reînnoi eforturile de explorare a spațiului profund.

”Spațiul devine o oportunitate semnificativă de a merge mai departe și companii precum SpaceX au arătat cum start-up-urile private pot juca un rol semnificativ în susținerea acestei dezvoltări a pieței”, a spus Toubia.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2