Tehnologii

421

Ahold Delhaize se aliază cu Rewe și E.Leclerc creînd un uriaș al retailului alimentar

autor

MeetMilk.ro

distribuie

RetailDetail informeaza ca grupul olandez de retail Ahold Delhaize se alătură Eurelec, alianța de achiziții fondată de Rewe și E.Leclerc. Din 2025, cei trei giganți europeni de retail vor începe să cumpere împreună pentru a aborda diferențele de prețuri europene.

„Menținerea alimentelor la prețuri accesibile”

Peisajul alianțelor cu amănuntul se schimbă rapid: la câteva zile după anunțul că Jumbo se alătură alianțelor de achiziție Epic și Everest, ambele fondate de liderul de piață german Edeka, vine vestea că Ahold Delhaize va deveni al treilea membru al Eurelec.

Această alianță a fost fondată în 2016 de liderul pieței franceze E.Leclerc și numărul doi german Rewe. Împreună, cei trei retaileri reprezintă vânzări nete de 155 de miliarde de euro.

În urma aprobării de către autoritățile de concurență, pregătirile vor începe în 2024 și aprovizionarea comună în 2025, se arată într-un comunicat de presă.

Agendă clară

Agenda Eurelec este clară: Ca și Everest, această alianță vrea să abordeze diferențele de preț care există pentru produse identice în diferite state membre europene.

„Am experimentat diferențe de preț între țările europene, care nu pot fi explicate în mod obiectiv, în afară de faptul că unii producători vând exact același produs la prețuri diferite în țările UE”, spune Wouter Kolk, CEO al Ahold Delhaize Europe & Indonesia.

 „Le datorăm consumatorilor noștri să menținem alimentele la prețuri accesibile în aceste vremuri dificile și să le oferim acces la o adevărată piață unică europeană.”

De remarcat: Ahold Delhaize era deja afiliat cu E.Leclerc și Rewe în hub-ul de achiziții Coopernic, care include și Coop Italia.

În plus, grupul nou format este membru al alianței de cumpărare AMS, care include Migros, ICA, Morrisons, Musgrave și Kesko. Fiecare dintre aceste alianțe are un obiectiv diferit: AMS cumpără mărci private, Coopernic negociază condiții „la top” cu producătorii de marcă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2