Stiri

360

Ahold Delhaize a achizitionat Profi Rom Food din Romania

autor

MeetMilk.ro

distribuie

EuropeanSupermarket Magazine a anunat că retailerul olandez Ahold Delhaize a anunțat achiziția a 100% din băcănia românească Profi Rom Food SRL, de la MidEuropa.

Tranzacția este de așteptat să se încheie anul viitor, a spus Ahold Delhaize, sub rezerva reglementărilor privind fuziunile și concurența.

Ahold Delhaize va plăti o valoare a întreprinderii de aproximativ 1,3 miliarde EUR pentru a achiziționa lanțul, ceea ce corespunde unei valori de întreprindere ajustate în funcție de leasing de 1,8 miliarde EUR (după IFRS 16). După cum revista noastră a anunțat deja, MidEuropa Partners căuta încă de luna trecută un cumpărător pentru Prodi.

'Bun venit in familie'

„Sunt foarte încântat să îi urez bun venit lui Profi în familia Ahold Delhaize”, a comentat Frans Muller, directorul executiv al Ahold Delhaize. „Am urmat de ceva vreme traiectoria companiei și admirăm ceea ce echipa Profi a reușit să realizeze.

„Cred cu tărie că Profi are o cale de creștere interesantă și aștept cu nerăbdare să colaborăm cu echipa pentru a consolida și mai mult prezența noastră în Europa Centrală și de Sud.”

Profi operează 1.654 de magazine în România, generând 2,5 miliarde de euro în vânzări în cele 12 luni până în iunie 2023. Achiziția va dubla cu peste mult prezența Ahold Delhaize în țară, unde operează 969 de magazine sub brandul Mega Image.

Prezența Ahold Delhaize în țară este concentrată în mare parte pe zonele urbane și a spus că achiziția Profit va completa amprenta sa, permițându-i să deservească mai bine atât orașele, cât și zonele rurale.

„Cele mai bune practici europene”

„Prin alăturarea familiei noastre, combinația va beneficia de cele mai bune practici europene în domeniile digitalizării, aprovizionării, sortimentului local extins, infrastructurii și durabilității”, a adăugat Wouter Kolk, CEO al Ahold Delhaize Europe & Indonesia. „Sunt încântat de călătoria care urmează”.

Retailerul a adăugat că tranzacția nu va avea „un impact semnificativ asupra alocării de capital în curs” și asupra politicilor de returnare a capitalului și nici nu va limita capacitatea bilanțului de a urmări oportunități suplimentare de achiziție. Consiliul Concurenței urmează să analizeze și să aprobe tranzacția.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2