Stiri

656

Afacere profitabilă cu vaci de carne Highland Scoțian

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Odată cu dispariția cotelor de lapte începând cu anul viitor, fermierii români se reorientează spre rasele de vaci de carne, mai ales că și cererea pe piață a crescut, iar consumatorii au început să prindă gustul, deși carnea de vită rămâne cea mai scumpă la raft. Dacă până acum, majoritatea celor care au pus bazele unor ferme de vaci de carne s-au orientat către Angus, o rasă la mare modă, o nou intrată pe piața din România le face cu ochiul crescătorilor: vaca de carne Highland Scoțian (Scottish Highland). Agrointeligența a aflat de la cel mai mare crescător de Highland Scoțian din România, mureșeanul Alin Szakacs care sunt avantajele acestei rase față de concurentul său direct, vaca Angus. Deși a mai avut afaceri cu bovine la începutul anilor 2000, ferma de Highland din localitatea Vețca, județul Mureș, a început să prindă contur în 2011, când Alin Szakacs a întâlnit un investitor german interesat să facă agricultură în România. ”Partenerul meu în ferma de Highland cumpărase deja ceva pământ. Am amenajat pășunea și apoi ne-am gândit că trebuie să o și valorificăm. El deja creștea aceste vaci de carne în Germania, așa că a fost pasul normal să aducem rasa și în România. Așa a început povestea fermei noastre care, din câte cunosc, are cel mai mare efectiv de Scottish Highland din România”, a declarat pentru Agrointeligența Alin Szakacs. În prezent, ferma din Vețca, Mureș numără 46 de capete din care patru tauri: unul mai mare și trei exemplare tinere. Recent, ferma s-a mărit cu o vițică. ”Anul trecut am avut opt fătări, toate reușite, iar în această fază a afacerii, ne concentrăm pe mărirea efectivului. Ne dorim să ajungem la 100 de capete”, a mai spus pentru Agrointeligența Alin Szakacs (mai multe pe www.agrointel.ro).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2