Stiri

171

Afacere inedită: Ferma de mistreți

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cristian Lupşoiu are în grijă peste 30 de mistreţi, într-un ţarc pe care l-a înfiinţat la poalele Munţilor Parâng, în Valea Jiului. Ferma hunedoreanului nu produce deocamdată venituri, însă Cristian Lupşoiu speră că situaţia ei se va schimba în următorii ani. Cristian Lupşoiu a investit până în prezent peste 6.000 de euro într-o fermă de porci mistreţi. Cele peste 30 de animale pe care le are în grijă în ferma sa de la poalele Munţilor Parâng nu îi aduc deocamdată niciun venit, dar hunedoreanul în vârstă de 37 de ani speră că lucrurile se vor schimba în următorii ani. „În urmă cu trei ani am achiziţionat o scroafă gestantă, care a fătat apoi, şi am cumpărat şi un vier cu circa 1.000 de euro. Apoi numărul animalelor din fermă a crescut. Până acum nu am vândut porcii mistreţi, pentru că vreau să îmi extind ferma. Mă gândesc să îi vând pentru carne, în special, la restaurantele cu specific vânătoresc care se dezvoltă şi în Valea Jiului.  Vreau să le asigur un vânat continuu, un vânat proaspăt, nu congelat. Asta este baza de la care plec. În România, în general, şi în Valea Jiului în special, a început lumea să consume vânat în mod constant”, spune Cristian Lupşoiu. Deocamdată, hunedoreanul nu primeşte subvenţii pentru creşterea porcilor mistreţi, dar speră că va putea beneficia de ele o dată ce îşi va mări efectivele de animale din fermă. Preşul cărnii de porc mistreţ este de circa trei ori mai mare decât cel al cărnii de porc, totuşi are căutare, mai adaugă Cristian Lupşoiu. (Mai multe, pe: adev.ro/n5ucq2; Foto: Adevărul))

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2