Tehnologii

234

Adrian Oros: România dorește armonizarea legislației europene a etichetării alimentelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

La Bruxelles, a avut loc reuniunea Consiliului de miniștri AgriFish. Luând cuvântul pe subiectul etichetării, ministrul agriculturii din România, domnul Adrian Oros, a afirmat că țara noastră susține aplicarea unui model armonizat la nivelul Uniunii Europene prin intermediul căruia să fie furnizate informațiile nutriționale ale produsului alimentar într-un mod simplu, vizibil și ușor de înțeles de către consumator.

România își propune să aibă o contribuție substanțială la stabilirea unei scheme armonizate la nivelul UE și, în general, în atingerea obiectivelor din strategia Farm to fork, care vor permite consumatorilor sa aibă acces la alimente sănătoase, sigure și nutritive.

Ministrul a atras atenția că educarea consumatorilor este esențială pentru a aplica eficient aceste scheme și a înțelege mai bine ceea ce înseamnă dietele sănătoase și importanța creșterii activității fizice pentru a promova sănătatea.

De asemenea, Adrian Oros și-a exprimat speranța că se va putea identifica un sistem de etichetare care să susțină consumatorii în alegerile lor dar și producătorii, în special pe cei care duc mai departe identitatea culturală și gastronomică.

În cadrul Reuniunii de astăzi a avut loc o declarație comună a mai multor state membre, printre care și România (BG, HR, CY, CZ, FR, HU, IT, LV, LU, PL, RO, SK, SL și ES) privind nevoia de a dezvolta culturile de proteine vegetale în cadrul agriculturii UE în vederea reducerii importurilor UE, precum și pentru atingerea obiectivelor din reforma PAC, Farm to Fork și Green Deal.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2