Tehnologii

312

AAylex a preluat Banvit Foods România, producător de furaje, pui de o zi si ouă de incubat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui comunicat, Deloitte România a asistat Grupul AAylex, unul dintre cei mai importanți jucători din industriaalimentară, în preluarea producătorului de furaje, pui de o zi și ouă de incubat Banvit Foods România, deținut de grupul omonim din Turcia, care face partedin grupul brazilian BRF SA, unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor alimentare.

Tranzacția a fost semnată în martie 2021 și s-a finalizat în luna mai, în urma aprobării de către Consiliul Concurenței.Valoareatranzacției este de peste 20 de milioane de euro.

Prin această achiziție, Grupul AAylex își continuă expansiunea pe piața localășiîși completeazăinvestițiile depeste 70 de milioane de euro efectuate în ultimii patru ani. Grupul AAylex,fondat de antreprenorul Bogdan Stanca, include companiile AAylexAgro Cooperativa Agricolă, Avicola Buzău, AAylex Prod, laboratorul de asigurare a calității certificat Renar (QA) și AAylex Distribution și deține brandul Cocorico (www.cocorico.ro). Grupul a raportat o cifră de afaceri consolidată de peste 650 de milioane de lei în 2020 și peste 2.000 de angajați. Produsele Cocoricosunt destinate atât pieței din România, cât și exportului în mai multe țări din Europa și din Orientul Mijlociu.

Deloitte România a asistat Grupul AAylexcu servicii de duediligence financiar și fiscal. Echipa de consultanță financiară implicată în proiect a fost alcătuită din Miruna Ciocea, Manager,Mădălina Tene, SeniorAssociate, și Dusan Sevc, Partener Deloitte Cehia, iar din echipa de consultanțăfiscală au făcut parte RalucaBâldea, Partener, Elena Răileanu, Senior Manager, Cătălina Cojocaru, Manager, și Claudia Matei, Senior Consultant, Deloitte România.

„Am apreciat profesionalismul și implicarea echipei Deloitteînîncheierea cu succes a acestei tranzacții. Această tranzacție este foarte importantă pentru noi, deoarece Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi si ouă de incubat, acoperind astfel toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată. Am reușit să creăm și să dezvoltam o companie valoroasă și apreciată atât pe plan național, cât și internațional, pentru calitatea șiinovația produselor Cocorico”, a declarat Bogdan Stanca, fondator şi CEO al Grupului AAylex.

„Această tranzacție,prin care grupulromânesc AAylexîși continuă expansiunea chiar și în contextul pandemiei de COVID-19, a implicat colaborarea unor echipe aflate în arii geografice diferite – Europa și America de Sud -din partea cumpărătorului și a vânzătorului. A fost încă un proces de fuziuni și achiziții demarat și finalizat în contextul crizei generate de pandemie, ceea ce reconfirmă faptul că piața oferă numeroase oportunități”, a declarat Miruna Ciocea, ManagerConsultanță Financiară, Deloitte România.

Cu o echipă de 50 de experți, Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de servicii de consultanță financiară pentru companii locale și multinaționale din mediul privat și din cel public. În 2020, echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2