Stiri

301

A opta fermă industrială din Germania infestată cu PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

A opta fermă industrială din Germania a fost găsită infectată cu virusul pestei porcine africane (PPA). Ferma este situată în statul Brandenburg și avea 11 porci la fața locului, informează PigProgress. De subliniat că pesta porcină africană a fost constatată inclusiv la ferme industriale de la granița de vest a Germaniei (vezi imaginea de deschidere a știrii).

Al 5-lea caz ASF în statul Brandenburg

Autoritățile statului Brandenburg au împărtășit această știre. Laboratorul național de referință din Germania, Friedrich-Loeffler-Institut, a confirmat descoperirea. Toate animalele din ferma, situată în apropierea orașului Cottbus, în districtul Spree-Neisse, sunt sacrificate.

Pentru statul Brandenburg, detectarea marchează a 5-a oară când virusul a apărut la porcii domestici. Prima dată a fost în iulie 2021, când o fermă din curte a fost infectată. Ultima detectare în statul Brandenburg a avut loc la începutul lunii iulie 2022; la acel moment, o fermă de 1.300 de porci s-a infectat în districtul Uckermark.

Pentru Germania în ansamblu, detectarea marchează a 8-a descoperire. Celelalte 3 focare par să fi fost infecții unice în Mecklenburg-Vorpommern, Baden-Württemberg și Saxonia Inferioară.

În consecință, ministerul din Brandenburg solicită din nou crescătorilor de porci să respecte toate măsurile de biosecuritate prescrise. Acest apel se aplică în special fermelor la scară mică, precum cea care s-a dovedit acum a fi infectată.

Creșterea focarelor de PPA

La sfârșitul lunii februarie 2023, autoritățile statului Brandenburg au raportat deja că pare să existe o creștere a focarelor de PPA și au fost raportate infecții în jurul orașului Cottbus din estul Germaniei.

Mai ales in zona in care se afla aceasta ferma. Presiunea virusului vine atât din est, cât și din sud. Virusul PPA din Germania este în mod clar viu și bine.

În septembrie 2020, Brandenburg a fost primul stat german în care virusul a fost găsit la mistreți. De atunci, a fost detectat de 3.007 de ori printre mistreți. Harta de mai sus arată cele 8 focare la ferme din Germania în ultimii 3 ani.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2