Tehnologii

239

A fost lansat primul ambalaj cu barieră, fără aluminiu încorporat în material

autor

MeetMilk.ro

distribuie

SIG, citat de DiryReporter, a anunțat lansarea SIGNATURE EVO, despre care a spus că este primul material de ambalare cu barieră completă fără aluminiu din lume pentru ambalaje aseptice din carton.

SIGNATURE EVO extinde materialele de ambalare SIG fără aluminiu cu conținut scăzut de carbon – deja disponibile pentru laptele alb simplu – pentru o utilizare mai largă cu produse sensibile la oxigen, cum ar fi sucuri de fructe, nectaruri, lapte aromat sau băuturi pe bază de plante.

„Prin extinderea portofoliului nostru SIGNATURE cu SIGNATURE EVO – primele materiale de ambalare din lume fără aluminiu pentru cutii de carton aseptice cu protecție completă de barieră – facem următorul pas în călătoria noastră fără aluminiu și subliniem poziția noastră de lider în industrie în inovații durabile, ” a declarat Ali Kaylan, SVP inovație la SIG.

SIG a spus că a creat primele soluții fără aluminiu pentru cutiile de carton aseptice. Prin eliminarea necesității unui strat de barieră din folie de aluminiu, combibloc ECOPLUS a redus amprenta de carbon a materialului de ambalare standard SIG cu 27% atunci când a fost lansat în 2010.

SIGNATURE 100 a redus această amprentă în continuare în 2017, oferind o amprentă de carbon cu 58% mai mică decât materialul de ambalare standard SIG. prin legarea polimerilor la materiale 100% regenerabile din pădure printr-un sistem certificat de echilibru de masă.

Se așteaptă ca materialele de ambalare SIGNATURE EVO să ofere o reducere a amprentei de carbon similară cu combibloc ECOPLUS, despre care compania a spus că va fi confirmată printr-o evaluare a ciclului de viață independentă, revizuită critic. La fel ca toate pachetele SIG, SIGNATURE EVO este complet reciclabil în fluxurile de reciclare existente.

Cu proprietăți de barieră comparabile cu cutiile aseptice standard, care includ un strat de barieră din folie de aluminiu, materialele de ambalare SIGNATURE EVO asigură că produsele sensibile la oxigen sunt protejate pe perioade lungi de timp, fără a fi nevoie de refrigerare. Acest lucru le permite clienților să aducă beneficiile de mediu în mai multe categorii de alimente și băuturi.

SIGNATURE EVO va fi lansat inițial în formatul porțiuni combiblocMini înainte de a fi extins la alte formate. Este potrivit atât pentru produse insensibile la oxigen, cum ar fi laptele alb simplu UHT, cât și pentru produsele sensibile la oxigen, cum ar fi sucuri de fructe, nectaruri, lapte aromat sau băuturi pe bază de plante.

În viitor, va fi disponibil și în mai multe opțiuni, cum ar fi SIGNATURE EVO 100 – soluția de barieră completă SIG pentru ambalaje aseptice din carton, legate de materiale 100% regenerabile din pădure.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2