Repere

292

40% dintre managerii din România sunt convinşi că va fi recesiune şi își protejează afacerile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cei mai mulţi dintre managerii companiilor româneşti consideră că anul viitor va fi unul extrem de dificil din punct de vedere economic.

40% dintre ei se aşteaptă ca PIB-ul să scadă şi România să intre în recesiune, relevă studiul cu titlul Business Focus -The Next Level of Evolution, în căutarea soluţiilor care să le securizeze companiile în perioada ce va urma. 

Analizele realizate arată că 27% dintre managerii români consideră că situaţia companiilor pe care le conduc s-a îmbunătăţit în ultimul an, în timp ce 19% dintre ei sunt de părere că sectorul de activitate, în ansamblu, s-a îmbunătăţit.

Cu toate astea, managerii companiilor autohtone nu sunt deloc optimişti cu ceea ce va aduce următorul an. Două treimi dintre aceştia consideră că economia globală şi cea europeană se vor înrăutăţi în 2023, în timp ce 71% au aceeaşi părere în ceea ce priveşte economia naţională.

Conform cifrelor care reies din studiile recente realizate de platforma Business Days în perioada martie 2020 - august 2022, studiile CONFIDEX realizate de Impetum Group în 2021 si 2022, studiile MKOR realizate în 2020, 2021 şi 2022, indică următoarele:

-93% dintre manageri se așteaptă la o inflație accentuată;

-86% dintre manageri se așteaptă să continue criza materiilor prime;

-40% dintre manageri consideră că PIB-ul va scădea.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2