Tehnologii

224

2020 va fi anul inulinei?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Se pare că în anul 2020, inulina din fibre prebiotice își va avea momentul de grație, datorită dorinței puternice a consumatorului de produse cu mai puțin zahăr, dar cu mai multe proteine ​​și de produse care sprijină sănătatea digestivă, spune consultantul Julian Mellentin, consultant pentru alimente și băuturi, citat de NewNutrition Business.   „Confluența tendințelor proteice, pentru alimente cu un conținut scăzut de zahăr și a stării de sănătate digestivă, provoacă puterea inulinei”, spune Mellentin, al cărui nou raport ”10 Tendințe cheie în alimentație, nutriție și sănătate 2020”, evidențiază tendințele cheie ale consumatorilor care vor determina creșterea industriei alimentare.   „Inulina a devenit un înlocuitor de succes pentru zahărul natural, fiind utilizată într-un număr tot mai mare de produse, iar prezența sa înseamnă că firmele pot semnaliza conținutul de fibre îmbunătățit pe etichetă”, adaugă el.   Reducerea zahărului și mai multe proteine ​​sunt un factor important de creștere, așa cum a fost pentru mărci de pionierat, precum înghețata Halo Top, care a crescut în cinci ani, de la 0, la 350 de milioane de dolari, în vânzări cu amănuntul, oferind aceste avantaje gemene.   „Proteina este acum o permisiune de a răsfăța, un ingredient din ce în ce mai utilizat pe scară largă în înghețate și deserturi, unde este adesea împerecheată cu inulină”, spune Mellentin.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2